winter break 2016,prague,czech republic,part 9

today lastt dayy of our trip,,esok nya dah flight,,
lepas check out,kami simpan luggage dekat luggage storage hostel for free,,sampai malam,,

kami  jalan kaki je pusing prague,even ada tram merah yang femes tuu,,
kami tak naikk,sbb nak jimatt,last day kan,,

the charles bridge,,

naik bukit sikittt,pergi prague castle,,dah dari sini nampak view dari atas,,
cantikk dan tenang,,,dalam 2 km kot kami jalan daripada hostel,,

this is church,,architecture bangunan ni yang unik,

then dah puas,pergi lennon wall,ni lawak,
google recommend this place,but for me,tak payah pergi pun xpe,
wall yang penuh dengan lirik the beatles,but nampak macam dinding conteng biasa je,

then pergi area bawah bridge,,dekat sini banyak swan,,yang besar gemok gebu,kecik,
semua size ada,tapi swan ni ada tag dekat kaki dorang,maknanya dorang di jaga ,,

bila dah lapar,,makan tradelnik,banyakk sangat jual dekat prague,merata,,
roti signature dia,,sedapp,tapi muak sikit,,satu 2 euro xsilap,

then cari tempat nak solat,,mira pernah google prague ada masjid,,but merata pusing,,
lama mencari,tak jumpa masjid yg sebenar,tp jumpa macam surau kecik,belakang kedai makan halal,
then tapau kebab daripada kedai tu untuk makan malamm,

belakang kedai mkn ni,ada surauu,,

puas nak bazirkan masa,sebab bas kami balik vienna  pukul 12 malam,,
so banyak buang masa dekat bazaar souvineer tu,5 kali tawaf,,,haha,
nak habiskan duit mata wang prague,,,

would i like to come again to prague?
i will say nooo..but if come again to czech republic maybe yes,sbb
nak sangaat pergi cesky krumlov,,

malam tu,sebelum betolak ke stesen bas,nak jamaak magrib isyak,
mira solat dekat fitting room tera nova,sebab dah ada pengalaman masa dkt jepun buat macam tu..
amik banyak sikit baju,,then cover bawah langsir,kawan sorang jaga luar,,


thats it,,habis dah ceritaa travel winter breakk,,,next entry insyaAllah mira pos full iternaryy,,
alhamdulillah this trip went smoothhh,seperti yang dirancang,
takda tertinggal bas ke apa,,alhamdulillah:)

5 komen:

Diya Hanun said... [Reply]

Wah kenapa x nak pergi prague dah? hehe..Bestnye bercuti

Ana Fatihah said... [Reply]

Jeles tengok orang yg asyik duk travel nii. Hihi

#asyik jeles je kan? :P

♥ aiNa yaZiD ♥ said... [Reply]

seronok nya bercuti. Cantik view =)

amira faqihah said... [Reply]

@diya ; haha sbb mcm xbyk sangat tempat menarikk,tp utk shopping best :)

Farah said... [Reply]

Cantik juga Prague ni.