winter break 2016,zagreb croatia part 3

should be pagi pagi ni kami dah bawak beg keluar daripada guest house,but the owner sangat baik,dia bagi kami letak beg dekat guest house sampai malam sebab tak ada orang book that house untuk hari tu,,so dah jimat dekat situ tak payah sewa luggage locker,

pagi pagi kami naik upper town dulu,,ada dua cara nak naik upper town zagreb (gornji grad) ,,
jalan kaki naik tangga atau pun naik funicular,,kiteorang jalan kaki je daki bukit ,,sambil cuci mata pagi2 ni,,udara segar :)

ST MARK CHURCH,,atas church tu bendera croatia

di mana ada pagar,di situ ada mangga,-,- tp yg ni teratur sikit dia lock 

dolac market,,dekat area sini ada kedai souvenier murah2,,

warna biru dekat atas tu funicular,,kiteorang tak guna ni,sebab rasanya berbayarr,,

jam ni pernah terbehenti 7jam berapa minit berapa saat ntah time gempa bumi,,


lepas dah jalan upper town,,turun pergi lower town (donji grad) pulak,,
tak ada aim apa sangat hari ni,,jalan jalan tengok kawasan jee,,penat jalan kitaorang dudukk,then sambung jalan balik..jalan kaki nak pergi lower town xda la jauh sangat,,15 minit sampai dah,,
tapi dari lower town balik upper town,,,naik tram,haha,



tomsilav square

masa duduk dekat area down town ni,ada jumpa sekumpulan budak melayu perempuan,,
daripada egypt jugakk,,tapi dorang round lagi banyak country daripada kiteorang,,
memang pusing habis area balkan dengan eastern europe,tambah dorang pun cuti lagi lama daripada kiteorg,,

malam tu dalam pukul kiteorang gerak pergi stesen bas,,untuk bertolak keee,,mostar bosniaaa :D

bye zagreb,,negara yg mula mula kiteorang ingatkan orangnya macam sombong,,tapi kemudian ubah dah persepsi,,:) 

outflow :
souvenier :228 kuna 

*yg mana outflow takda tulis makanan tu makna kiteorang makan makanan yang dah bawak daripada egyptt,

3 komen:

emieysandra said... [Reply]

jauh berjalan luas pemandangan, bestnya dik..dpt tgk negara org kan..teringin nak pergi jugak ;)

♥ Ain Cho'in ♥ said... [Reply]

Wahhh bestnyer.. :)

amira faqihah said... [Reply]

@emi : semoga nanti rezeki kak emi pulak dtg sini :)