winter break 2016,hallstatt,austria part 7

kami keluar hostel awal,sebab train pukul 7,50,,
so sempat alas perut je tak sempat sarapan sangat,,
sampai stesen westbanhof ,,ada orang bagi croissant free,,dah la sedap,boleh amik berapa banyak pulak tuu,thanks viennaa,,
train kami naik tu 2 kali tukar,so kena alert,,
dan ada orang akan check tiket train ,,


sampai hallstat dalam pukul 12 tengahari,,
bila sampai tu rasaa,,amazing lahh,,sebab selama ni tengok hallstat dalam beautiful destination,,google,ni ada depan mata sendiri sekarang,,
plus tak de snow,so memang view cantik sangat,,

sampai stesen train,amik boat,,dalam 10 minit dah sampai ke village hallstat,,
tempat ni cantik sebab tengah laut,dikelilingi gunung,,
tapi untuk korang spend more than 3 hours,agak bosan sebenarnya,
melainkan jenis fotographer amik gambo,,memang menghayati la kot,--'

tambah time winter ni,kabel car utk naik atas tu tak bukak,,
so banyak jalan dekat bawah tu je
kedai makan banyak pun ,,susah nak dapat halal,so agak belapar jugakk,T.T,,


dalam pukul 4 kiteorang dah naikboat semula,,train sampai pukul 5
sampai vienna balik pukul 10 macam tu,baru sempat makan,,tp memang puas la,,dapat view tenang macam tu,,rasa nak tinggal situu,,
tapi seminggu jela tahan ,,sebab cerukk nau,haha,

7 komen:

Suhaiza Suki said... [Reply]

lawanya view dia faqiha! keep update!nak baca lagi :)

nurul rasya said... [Reply]

cantiknya!

miss fifi said... [Reply]

wah, what a beautiful place! Nak pegi sana gak one day huhu

Zizie Zack said... [Reply]

u're right.. tempat ni kalo utk photography session memang best.. hihi

Farra N said... [Reply]

lawa bebeno T_T..bila la dpt tgk dpn2..Biasa tgk google/instagram je..

amira faqihah said... [Reply]

@suhaiza : thanks sudi bacaa :D

amira faqihah said... [Reply]

@FARRA : semoga dmurahkan rezekii dpt ke sanaa